Hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie en RTT

Dagelijks krijg je super veel informatie binnen, slechts een klein deel daarvan wordt bewust waargenomen. De kracht van jouw onderbewuste is het analyseren van deze informatie, om daaruit bepaalde overtuigingen, gedragingen en mentale toestanden te ontwikkelen.

Je gedrag wordt dan ook voor een groot deel bepaald door je onderbewuste.

Hypnose is een wetenschappelijke onderbouwde manier om via aanvaardbare suggesties veranderingen aan te brengen in deze onbewuste patronen. Dit komt ten goede van niet alleen de mentale, maar ook de fysieke toestand, het gedrag en dus ook van jouw dagelijkse leven.

Hypnotherapie helpt je brein om van de wakkere en dagdagelijkse Bèta golven naar de alpha of theta golven te gaan. Dit is dezelfde frequentie die je brein natuurlijk aanneemt wanneer je in diepe ontspanning bent. 


Vaker dan je denkt! 

Je bent vaker dan je denkt onder hypnose. Wanneer je dagdroomt, of je helemaal verdiept in een boek of een film, ben je in een lichte “trance”. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment minder opvallend aanwezig, ze worden niet meer behandeld als prioriteit. In hypnotherapie gebruiken we deze “staat” om positieve transformaties te realiseren. We gebruiken tijdens de therapie verschillende technieken om andere hersengolven (alpha en theta golven) in het brein op te wekken. Dit heeft als resultaat dat jouw brein vatbaarder wordt voor het inbrengen van suggesties. De diepte van de trance kan variëren, per keer gaat ze dieper en kunnen er dus meer suggesties worden ingebracht.


Is iedereen vatbaar voor hypnose?


Ja, zeker en vast. We gaan elke dag en nacht automatisch geregeld in een staat van hypnose wanneer we bijvoorbeeld met de auto elke dag dezelfde route nemen en we op een gegeven moment op persoonlijke autopiloot rijden. Ook wanneer we gaan slapen en onze hersengolven vertragen naar een rustigere staat, gaan we automatisch in dezelfde hersengolven van hypnose.

Wat ons soms kan verhinderen om in hypnose te gaan is wanneer we ons niet kunnen ontspannen en we de controle proberen te behouden. Maar ook dat is geen probleem. Als therapeut zorg ik voor een veilige omgeving waarin jij je kan ontspannen.  

Wat is nu precies RTT ?

Rapid Transformational Therapy ( RTT) is een nieuwe innovatieve therapie die de oorzaak aanpakt van waarom we ergens mee zitten.

Het is een eenvoudige en krachtige methode die verschillende (bewezen en zeer effectieve) technieken combineert om het beste in jou naar boven te halen met een blijvend resultaat.

Onze hypnotherapeut maakt aan het einde van de sessie een gepersonaliseerde opname om je te helpen nieuwe gedachten, gewoonten en gedrag te creëren zodat jij snel en blijvend van jouw nieuwe leven kan genieten.

RTT helpt je met

 • het doorbreken van slechte gewoonten
 • het behalen van buitengewone resultaten
 • overwinnen van verslavingen
 • het opbouwen van je zelfvertrouwen
 • succesvoller te zijn in het bedrijfsleven
 • overwinnen van angsten
 • het geven van presentaties
 • overwinnen van uitstelgedrag
 • het terug vinden van jezelf
 • speed reading en concentratie
 • examenstress
 • het doorbreken van money blocks
 • afslanken
 • fysieke klachten
 • ...
Waarom kan RTT je op zoveel verschillende vlakken helpen ? 

RTT werkt met het onderbewustzijn via hypnose. Het onderbewustzijn is als een kluis waarin alles wordt bewaard van wat we ooit hebben ervaren of geleerd. De manier waarop we bepaalde gebeurtenissen hebben ervaren en welke conclusie we daaruit hebben gehaald, heeft een sterke invloed op hoe we nu in het leven staan en hoe we in bepaalde situaties reageren.
Het onderbewustzijn geeft ons toegang tot die informatie, waardoor we rechtstreeks de oorsprong van een probleem kunnen helen. 

Therapie is niet alleen voor depressie of zware trauma's

Vaak lijkt therapie enkel te zijn voor mensen met zware mentale of emotionele problemen. Dat hoeft niet zo te zijn. Therapie kan je ook helpen bij kleine dingen die je ergeren, een spinnenfobie, writer’s block, je onzeker voelen over je lichaam, je onzeker voelen tussen de lakens of in relaties, terwijl je over het algemeen een heel gelukkig leven leidt.
RTT is eigenlijk een coachingsessie én therapiesessie tegelijkertijd en het is het beste te omschrijven als begeleide meditatie waarin jij actief aan deelneemt. Soms wordt er gelachen, soms wordt er gehuild, soms wordt er ook gevloekt en dat is allemaal prima! 

Hoe ziet een RTT sessie eruit? 

• We zoeken eerst naar de oorsprong van het probleem waar je mee zit,
• We leggen aan jouw onderbewustzijn uit waarom het niet meer relevant is om het probleem in stand te houden,
• We laten de oude, belemmerende overtuigingen en gevoelens los,
• We herprogrammeren jouw onderbewustzijn met krachtige, positieve affirmaties, welke jouw nieuwe overtuigingen worden. 

Hoe creëren we blijvend succes?

Tijdens de sessie werken we aan de oorsprong van het probleem. We blijven niet aan de oppervlakte dobberen van onze bewuste geest. Door met hypnose de oorzaak te vinden kunnen we naar de plaats waar het probleem zich écht bevindt. Dat is ontzettend krachtig en is absoluut noodzakelijk.

Wat ervoor zorgt dat het daarbij ook blijvend is, is dat je aan het einde van de sessie een gepersonaliseerde opname ontvangt met exact datgene wat jij nodig hebt. Geen enkele opname is hetzelfde. Het wordt toegespitst op jou als persoon én op hetgeen wat je nu wil bereiken.

Deze opname beluister je elke dag, minstens 21 dagen lang, na de sessie. Dankzij de kracht van herhaling worden deze gepersonaliseerde affirmaties geprogrammeerd in jouw mind en vervangen ze de oude, negatieve overtuigingen die je over jezelf of over het leven had.

Wanneer jij anders denkt en jij je daardoor anders voelt, ben jij je eigen biochemie aan het veranderen. Je houdt jezelf niet meer onbewust tegen, je gaat anders handelen en je behaalt je doelen met veel meer gemak en elegantie.