Hormoon coaching

Hormoon coaching

Wat is hormoon coaching?

Hoe je er uit ziet, hoe je je voelt en hoe gezond je bent, wordt regelrecht beïnvloedt door jouw hormonen. Hormonen zijn de boodschappers van jouw lichaam. Onze hormonen kunnen gronding uit balans gehaald zijn door onder andere ongezonde voedingskeuzes, zittende leefstijl, cosmetica producten en meer. Samen met de hormoon coach neem je al deze pijlers onder de loep en wordt er een plan opgesteld om jouw hormonen weer in balans te brengen. 


consultatie ruimte

De hormoon-factor methode


De hormoonfactor-methode herkent door symptomen jouw hormonale disbalansen. Het doel is om samen op zoek te gaan naar de echte oorzaken, waardoor we jouw levensstijl gerelateerde klachten definitief kunnen oplossen.

Zowel op lichamelijk, als op psychisch vlak hebben de hormonen een zeer grote invloed op het functioneren van ons lichaam.

Hormonen en hormoon-achtige stoffen hebben een directe invloed op onze psyche, onze gedragingen en op hoe we ons voelen. Wanneer er dus iets fout loopt in de hormonen, voelen we ons al snel niet goed in ons vel.

Met deze therapie kijken we waar de problemen zich voordoen en begeleiden we jou met het herstellen van de disbalansen in jouw hormonale systeem.

Dit doen we voornamelijk door voedings- en leefstijl-aanpassingen en indien nodig zetten we ook een supplement in.

Bij schildklierproblemen, fertiliteitsproblemen, menstruatie stoornissen, hormonale huidproblemen, oestrogeen dominantie, tekort aan progesteron, hevige menstruatie pijnen, uitblijvende menstruatie, overvloedige menstruatie, acné enzovoort biedt deze therapie mooie resultaten.  

Extra informatie over het verloop van een consult

Voor bepaalde klachten maken wij gebruik van labo onderzoeken om te kunnen werken met werkelijke data vanuit het lichaam en niet met hypothesen. Deze onderzoeken worden uitgevoerd door een gespecialiseerd labo op een uiterst professionele manier.
Deze onderzoeken zijn heel uitgebreid en staan ons toe een op maat gemaakt behandelplan op te maken.

De intake

We starten met een eerste gesprek: de intake. In dit gesprek maken we een inventaris van jouw klachten. Op voorhand vul je een intake formulier in en houd je gedurende een week een klein voedingsdagboekje bij ( welke je ontvangt bij het maken van de afspraak). Alleen zo kunnen wij een compleet beeld vormen van wat de klachten zijn en wat de verbanden zijn.
Wij werken samen met 2 verschillende laboratoria die voor ons onderzoeken uitvoeren. Tijdens de intake bespreken we welk onderzoek aangewezen is om de oorzaak van jouw klachten te bepalen.

We nemen de voeding onder de loep en gaan al van start met het optimaliseren van de spijsvertering en ondersteunen de hormonen dankzij voeding en suppletie.
Een intake duurt gemiddeld 1,5 uur.

Vervolgconsult (na 3-4 weken)

In dit consult bespreken we de uitslagen van het labo en maken we het verdere behandelplan op. Nadien houden we 1x om de 4-8 weken een consult om alles goed op te volgen. Een vervolgconsult duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten.

Een orthomoleculair traject vraag enige investering qua tijd, motivatie, energie en geld. Houdt hier zeker rekening mee. 

No Code Website Builder