Intuïtief eten

Intuïtief Eten 

Mobirise Website Builder

Wat is intuïtief Eten? 

Intuïtief Eten is een gewichtsneutraal model met een antidieet visie, ontwikkeld door diëtisten Evelyn Tribole en Elyse Resch.

In de huidige maatschappij een licht er een grote focus op afvallen en diëten. Elk jaar ontstaan er nieuwe trends, waar de media maar al te graag op inspeelt.
Vaak wordt het gewicht gezien als de ultieme pijler van gezondheid. In feite draait gezondheid om zo veel meer dan enkel de cijfers op de weegschaal. De grondleggers van Intuïtief Eten erkennen dit.

Wanneer men deze visie volgt, wordt er afstand genomen van de zogenaamde dieetcultuur. 

Mobirise Website Builder

Image Description

Een integratieve aanpak

Het is een integratieve aanpak waar het niet alleen draait om eten en voeding, maar ook om zelfbeeld, beweging, respect voor het eigen lichaam en gezondheid.

In deze aanpak zitten ook veel elementen van mindfulness, wat zoveel betekent als 'gericht zijn op het hier en nu'. Het bewust omgaan met de eigen noden, gedachten en gevoelens staat hier centraal.

Er zijn geen restricties, eetregels of voedingsgroepen, die worden geëlimineerd. Dit houdt niet in dat men alles maar eet wanneer men wil. Er is veel aandacht voor het in contact komen met de innerlijke leefwereld en de biologische signalen die ons lichaam stuurt.

Mobirise Website Builder

Onze intuïtief eten consulente

Richelle is onze gecertifieerde intuïtief eten coach. Klik op de button hieronder om contact op te nemen met haar. 

Offline Website Maker