Ik stop met roken

Het 'ik stop met roken' Traject

Stop met roken met behulp van ons team

Stoppen met roken dankzij onder andere hypnotherapie

Stoppen met roken is moeilijk, maar met de juiste aanpak zeker mogelijk. Hoe zorg je ervoor dat zowel jouw hoofd als jouw lichaam het roken kunnen loslaten?

De beste methode om met roken te stoppen is het kijken naar het totaalplaatje. Stoppen met roken is zowel fysiek als mentaal en emotioneel een uitdaging. Als we dus deze aspecten samen behandelen halen we de drang naar sigaretten weg en zal het gemakkelijker worden om dit vol te houden op korte, maar ook op lange termijn.

Natuurlijke wondermiddeltjes om de zin in die sigaret weg te nemen hebben we niet, maar wat we wel hebben is een krach@ge formule van lichamelijke én mentaal-emotionele ondersteuning waardoor je deze ongezonde gewoonte eindelijk kan onderbreken.

Het mentale aspect is heel groot in dit traject. Jouw gedachten en onbewuste overtuigingen hebben een sterke invloed op hoe sterk jij bent tegenover sigaretten. Daarom wordt Rapid Transformational Therapy gecombineerd met coaching. Hierdoor gaan we de onderbewuste saboteurs elimineren en leer je de kracht van jouw geest te gebruiken in je voordeel.

Pijnvrij leven

Rapid Transformational Therapy (RTT), wat houdt dat in?

Deze unieke therapie combineert het beste van hypnotherapie met verschillende andere therapie- en coaching methoden waardoor we in slechts één sessie een groot verschil maken.

Wat het mogelijk maakt dat in één sessie zo veel gebeurd, is dat we met behulp van hypnose rechtstreeks naar de oorzaak zoeken van waarom jij ooit bent beginnen roken. Welke emotionele link heb jij ooit gemaakt waardoor je het nu moeilijk vindt om deze gewoonte te stoppen? Vaak herinneren we op bewust niveau niet precies waarom, maar op onderbewust niveau weten we dat wel.

Het onderbewustzijn of onderbewuste geest is net als een kluis waarin we alle informatie opslaan die voor ons van belang is. Wat we niet op bewust niveau onthouden, onthouden we op onderbewust niveau wel en hier ligt ook de programmering van ons lichaam. Hoe snel ons metabolisme werkt, de regeling van de spijsvertering, dag-nacht ritme en het behouden van ons evenwicht, maar net zo goed onze gewoonten. Kortom, de onderbewuste geest zorgt ervoor dat onze hersenen niet overwerkt geraken door alle dingen waar we anders aan zouden moeten denken.

Door het patroon van roken te verbreken op onderbewust niveau, sta je veel meer open voor nieuwe kansen en de overtuiging dat je écht kan stoppen met roken. Je hebt het gewoon echt niet meer nodig. Om de nieuwe positieve overtuigingen te installeren en te integreren in je onderbewustzijn, maak ik als hypnotherapeut een volledig gepersonaliseerde en ontspannende opname voor jou die je minstens 21 dagen na elkaar zal beluisteren.

Opvolging

Tijdens de opvolging leer je hoe jouw geest werkt en hoe je jouw brein in je eigen voordeel kan laten werken. Als niet-roker gaat er een nieuwe wereld voor je open met nieuwe mogelijkheden, maar ook nieuwe uitdagingen. Samen met het team word je zowel mentaal als lichamelijk begeleid en ondersteund om alle nieuwe uitdagingen aan te kunnen.

Daarnaast zijn er ook een aantal dingen die je kan doen om bijvoorbeeld je stofwisseling te boosten en te voorkomen dat je grijpt naar die verkeerde, snelle suikers, om vitaminetekorten aan te vullen, concentratieproblemen te vermijden enz.....
Hiervoor zetten we onze orthomoleculaire therapeute in.

Hoe gaan we precies te werk?

Dit traject wordt helemaal op maat gemaakt maar kent een vaste 'template'. Je wordt ondersteund door verschillende therapeuten en zo ook op verschillende lagen vanuit verschillende invalshoeken. Dit vergroot aanzienlijk het succes.
Wat ziet onder andere inbegrepen in dit traject: 

- 1-1 coaching en consultaties: we kijken naar iedereen individueel en stellen zo een persoonlijk traject op.
- Opdrachten voor thuis als voorbereiding op een 1 op 1 sessie of een oefening die je meekreeg tijdens de consulatie
- Tips & tricks voor zowel fysiek, emotionele als mentaal welzijn. 

*Alle coachingsessies en consultaties gaan door in de praktijk in Schoten. Dit is een 'real life' traject, geen online gebeuren.

Welke therapieën komen aan bod? 

- Hypnotherapie
- Massagetherapie
- Orthomoleculaire therapie 

Lees hieronder wat de verschillende therapieën voor jou kunnen betekenen.

Hoe kan massagetherapie hulp bieden?

Onze massagetherapeut Tessa brengt jouw fysieke lichaam terug in balans. Met therapeutische massage gaan we op verschillende plaatsen werken:
We gaan de rug, het bindweefsel en de spieren loswerken met deep tissue massage. Dit wordt gevolgd door cupping-massage waarbij we aan de bovenrug je spieren losmaken.
Hierdoor creëren we meer ruimte voor de longen om beter te ademen. Ook gaan we met de cupping-massage aan de onderrug op de nieren werken zodat jouw lichaam de afvalstoffen van het roken beter los laat.

Op de rug gaan we ook werken met specifieke technieken om het zenuwstelsel te kalmeren en terug tot rust te brengen. Massage beïnvloed het zenuwstelsel waardoor bepaalde neurotransmitters in de hersenen beter gereguleerd worden waardoor jouw behoefte of nood aan een sigaret zal verminderen.

De buik, darmen, middenrif, borst krijgen ook grote aandacht. De darmen gaan we stimuleren om de toxines die nog aanwezig zijn sneller af te voeren. Ook gaan we meer ruimte creëren en spanning wegnemen.

Het middenrif en de borst pakken we aan om het bereik van de longen te optimaliseren, het gevoel te geven dat je meer zuurstof kan opnemen. Hierbij gaan we de lymfe ook stimuleren om zo meer zuurstof te kunnen aanbrengen in het bloed, het bloed beter te zuiveren en gifstoffen sneller af te voeren.

Hoe kan orthomoleculaire therapie hulp bieden? 

De kans op kanker, hart- en vaatziekten en een aantal chronische aandoeningen wordt door roken sterk verhoogd. Het hoge gehalte aan krachtige oxiderende substanties in sigarettenrook is hier mede verantwoordelijk voor.

Tijdens het traject heb je een sessie bij onze orthomoleculaire therapeute.
Samen bespreek je waar jij en jouw lichaam tegenaan lopen.
De juiste voeding en suppletie zal ingezet worden ter ontgifting en opheffing van vitaminetekorten, stressreductie, verminderen van concentratieproblemen, angst, prikkelbaarheid, slaaptekorten....
Kortom, obstakels die jij kan tegenkomen op je weg naar een gezonder, vitaler leven en die je veel makkelijker overwint met de correcte ondersteuning!

Waar wordt er orthomoleculairgewijs aan gewerkt? 

• Vitaminentekorten & anti-oxidanten
Bij mensen die roken kunnen vitamine tekorten optreden. Tijdens het traject gaan we deze tekorten aanvullen dmv voeding en supple@e. Het helpt niet om te stoppen, maar draagt wel bij aan de gezondheid!

• Neurotransmitters
Als reactie op nicotine komt er veel glutamaat vrij in het lichaam. Dit speelt een belangrijke rol in hersenfuncties betrokken bij je stemming. Stop je met roken, kan je ook hier veel verandering ondervinden en kunnen er symptomen optreden als prikkelbaarheid, slaapproblematiek of angst.

• Minder beloning en plezier ervaren met het roken van een sigaret
Ook hier wordt, indien nodig blijkt, op ingezet !

• Stress ? 
Rokers geven stress vaak op als trigger die het verlangen naar nicotine vergroot. Om ons lichaam te helpen met stress om te gaan kunnen er adaptogenen en-vitamines worden ingezet. Dit om balans te kunnen brengen in de lichaamscellen en bij te dragen aan een heldere geest en geestelijke veerkracht. Het lichaam minder stressgevoelig maken is belangrijk.
Als je succesvol wil stoppen met roken, dien je vooral te zorgen voor rust in je hoofd en voor een stabiele, optimistische gemoedstoestand.

• Bang om dik te worden ?
Sommige mensen komen heel veel aan als ze stoppen met roken. Dat heeft twee redenen:
1. De stofwisseling zal iets langzamer gaan
2. Sommige mensen proberen het onbehagelijke gevoel dat ze krijgen door de ontwenning, op te vullen met suiker rijke voeding.

Nicotine zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt. Als je stopt met roken is die extra verbranding er niet meer. Ook hiermee gaan we aan de slag.

• Concentratieproblemen wanneer je stopt met roken?
Nicotine werkt sterk in op het zenuwstelsel en kan de concentratie scherpen. Deze concentratieboost kun je ook uit andere dingen halen zoals een gezond dieet: veel groentes en vis voor de hersenen.
Terwijl jouw lichaam de nicotine en alle andere toxische stoffen aan het loslaten is, krijgt het extra hulp door middel van massagetherapie.

Hoe ziet het traject eruit? 

1. Kennismakingssessie online van 20 minuten
2. Intake sessie en klaarstomen voor succes online van 30-45min
3. Orthomoleculair consult in de praktijk van 20 minuten
4. RTT sessie in de praktijk van +- 2 uur
5. Massagetherapie / cupping van 2 uur
6. Opvolging 1 RTT in de praktijk/online van 15 à 30 minuten
7. Massagetherapie / cupping 2de sessie van 1 uur
8. Opvolging 2 RTT in de praktijk/online van 15 à 30 minuten
9. Opvolging 3 RTT in de praktijk/online van 30 minuten

Voordelen van het traject:

 • Je lichaam zal sneller aan de nieuwe situatie wennen
 • Je zal het gemakkelijker volhouden
 • Jouw lichaam zal veel minder gespannen zijn
 • Je zal opnieuw meer zuurstof in het bloed hebben
 • Je lichaam zal voedingsstoffen beter kunnen opnemen
 • Je zal meer energie hebben gedurende de dag
 • Je uithoudingsvermogen zal verbeteren
 • De kans op hartfalen daalt
 • Je zal opnieuw meer kunnen ruiken en proeven
 • Je zal minder tandvleesontstekingen krijgen
 • Je immuunsysteem zal krachtiger worden
 • Je bent vrij van (rook)verslaving

Ik stop met roken - traject

769

betaling in termijnen mogelijk

 • Kennismakingssessie + grondige intake twv €125
 • Een orthomoleculair consult twv €45 
 • 3 sessies RTT hypnotherapie twv €349
 • 3 uur massage sessies twv €245
 • Tips en tricks van alle therapeuten op mail twv €100
 • 6/7 begeleiding via mail/whatsapp twv €150

 • (De prijs is exclusief eventuele supplementen die aangeraden worden)