Pijn Reset Traject

Het Pijn Reset Traject

Maak voor goed komaf met chronische pijnen dankzij dit holistische en zeer effectieve traject
dat gebruik maakt van de 'Pain Reset Methode'. 

Een volledig body-mind traject op maat en 'real life'

Dit volledige body-mind traject wordt helemaal op maat gemaakt op jouw pijnklachten te elimineren.
Dit traject is met name gericht op het aanpakken van chronische pijnklachten, zoals spierpijn of zenuwpijnen die blijven terugkeren maar volgens onderzoek bij de dokter onverklaarbaar zijn.

De pijn die je voelt is echt! 
Met dit traject kijken we zowel naar het fysieke aspect maar ook naar het mentaal-emotionele aspect. 
Om blijvend van die chronische pijnen af te geraken is het belangrijk om alles samen aan te pakken, daarom hebben wij dit traject vormgegeven.   

Pijnvrij leven

De weg naar een pijnvrij leven

Hoe gaan we precies te werk?

Dankzij dit traject leer je jezelf beter kennen. Je leert hoe je effectief met stress-situaties kan omgaan en hoe emoties te verwerken.
Met ons professioneel team werken we allemaal samen om voor jou het beste resultaat te bekomen, namelijk pijnvrij leven. In dit traject maken we bij uitstek gebruik van onze complementaire therapieën. Zo kom je zowel bij de massagetherapeute maar ook bij onze psychotherapeute, onze voedingsconsulente, gezondheidscoach, hormooncoach en onze klinische hypnotherapeut.

In bovenstaande foto kan je heel goed zien wat we allemaal aanpakken in dit traject.

- 1-1 coaching en consultaties: we kijken naar iedereen individueel en stellen zo een persoonlijk traject op.
- Opdrachten voor thuis als voorbereiding op een 1 op 1 sessie of een oefening die je meekreeg tijdens de consultatie
- Tips & tricks voor zowel fysiek, emotionele als mentaal welzijn.

Een totaalpakketje dus om van die chronische pijnen af te geraken.  

*Alle coachingsessies en consultaties gaan door in de praktijk in Schoten. Dit is een 'real life' traject, geen online gebeuren.

Alles begint met een gratis intake waarbij je al jouw vragen kan stellen en meer informatie krijgt over dit traject. Boek hieronder jouw gratis en vrijblijvende intake. 

Mobirise Website Builder

Vanwaar komt die pijn dan ?

Chronische klachten hebben in 97% van de gevallen te maken met een overprikkeld zenuwstelsel. Het zenuwstelsel tot rust brengen resulteert in vermindering van pijn tot zelfs pijnvrij zijn.

Pijn is een beschermingsmechanisme en we hebben pijn nodig als signaal voor ons lichaam. Sta er even bij stil dat als je pijn ervaart dat er iets in je leven is die jou stress geeft en eventueel emoties laat onderdrukken.

Soms willen we die 'vervelende' emoties even niet voelen maar als dit vaker gebeurd geraakt ons zenuwstelsel overprikkeld. 

Soms komen we in situaties terecht waar we liever die 'vervelende' gevoelens niet willen voelen, dus je lichaam zal die gaan begraven zodat we er niet mee hoeven af te rekenen. Deze gevoelens worden dus (tijdelijk) opgeslagen in ons onderbewust brein.
Zo hoeven we die emoties ook niet (volledig) te voelen… De hersenen gaan ons dus beschermen tegen deze gevoelens.
Hoe meer proces van verdringing voorkomt, hoe moeilijker het zenuwstelsel het zal krijgen.

Het zenuwstelsel wordt overprikkeld en er ontstaat hierdoor een abnormale activiteit in het zenuwstelsel, onze hersenen registreren dit en wil ons gaan waarschuwen.

Om ons te waarschuwen gaan de hersenen minder zuurstof en bloedtoevoer sturen naar de spieren en zo krijgen wij PIJN.
Deze pijnen kunnen resulteren in zowel zenuwpijn, spierpijn, peespijn, tintelingen, reflexverlies,…

Je ervaart dus echt pijn, maar deze pijn komt niet fysiek door een slag/stoot, maar eerder door verdrongen emotie.
Vanaf we dit proces begrijpen kan het genezingsproces van start gaan.

Voor wie is dit traject en wat is de duurtijd?

Dit traject is voor iedereen met chronische pijnklachten of klachten die al langer dan 3 maanden aanhouden, waarvan geen medische oorzaak bekend is en voor zij die onverklaarbare pijnen hebben die steeds terugkeren

De duurtijd van dit traject is heel persoonlijk en hangt af van hoeveel tijd je kan vrijmaken naast je dagelijks werk/leven.
Een traject duurt bij de meesten gemiddeld 12 tot 16weken. 

Hoe ziet het traject eruit?
Omdat we met dit traject samenwerken met verschillende therapeuten binnen ons team hebben we 2 versies uitgewerkt: 

Wat cliënten zeggen over het traject

Mobirise Website Builder

Ik had besloten om de uitdaging aan te gaan en te investeren in mezelf, en wat een goeie keuze was dat! Ik kwam terecht bij Tessa en haar Pijn Reset Methode Traject tegen chronische pijnklachten.
Ik zat al jarenlang met chronische pijn in mijn nek die soms verplaatste naar mijn schouders en/of rug. Niets had geholpen, praattherapie, dokters, kinésisten, osteopaten, yoga,… En pas tot ik bij de pijn reset methode kwam begon ik te begrijpen dat alles samenhangt en je lichaam, als je emoties, als je mindset moet worden aangepakt. Ik had nooit eerder beseft hoeveel emoties ik in mijn binnenste had opgeslagen, totdat ik begon aan deze bijzondere reis.
Met de begeleiding van coaching en de oefeningen in de twee werkboeken werden lang vergeten emoties naar boven gehaald. Het was een proces van zelfontdekking, waarbij ik stap voor stap leerde omgaan met mijn onbewuste gevoelens. Geleidelijk aan merkte ik dat mijn emotionele bagage lichter werd en dat ik meer veerkracht kreeg.

Wat zo indrukwekkend was, is dat door dit traject ook mijn chronische pijnklachten verdwenen. Ik leerde hoe ik mijn pijn kon herkennen en er direct iets aan kon doen met behulp van specifieke oefeningen. Het was alsof ik eindelijk de sleutel had gevonden om mijn pijnen het zwijgen op te leggen.
Het ging dus niet alleen om het fysieke aspect, ook voel ik me bevrijd op emotioneel niveau. Ik werd steeds vrijer en voelde me eindelijk weer thuis in mijn eigen lijf. De last die ik jarenlang met me had meegedragen, viel letterlijk van mij af.
Zo zo dankbaar! 

B.
Cliënt
Mobirise Website Builder

Ik sukkelde al jaren met pijnklachten.

Ik voelde me constant uitgeput en overweldigd, en mijn leven werd beheerst door de constante strijd tegen pijn. Ik had alles geprobeerd - medicijnen, therapieën, zelfhulpboeken - maar niets leek echt te helpen. Ik kwam bij Tessa terecht bij haar therapeutische massages. Daar leerde ik over een traject dat mij zou kunnen helpen om mijn pijnklachten te verminderen en weer controle te krijgen over men leven.

Na even twijfelen besloot ik de sprong te wagen en me aan te melden voor het traject. Vanaf het moment dat ik begon, merkte ik al snel veranderingen in mijn denkwijze, ik kreeg heel veel inzichten in mijn eigen leven door de oefeningen te maken in het werkboek. Soms heel confronterend en niet altijd even gemakkelijk om de oefeningen in te vullen. Maar Tessa leerde me hoe ik naar mijn emoties kon kijken en ze te leren voelen.

Gedurende het traject ontdekte ik dat ik mezelf altijd op de tweede plaats had gezet, altijd bereid om anderen te behagen zonder rekening te houden met mijn eigen behoeften. Maar hier leerde ik voor mezelf te zorgen en grenzen te stellen.

De pijnklachten begonnen geleidelijk af te nemen. Ik voelde me niet langer gevangen in een lichaam dat mij belemmerde, maar begon ik mijn leven weer te omarmen zonder de constante last van pijn.

Een jaar na het volgen van het traject ben ik nog steeds pijnvrij. Ik geniet nu van massages als pure verwennerij, in plaats van noodzakelijke behandelingen om mijn pijnklachten te verlichten.

Ik ben dankbaar voor het volgen van het traject. Het heeft me geholpen om mijn echte zelf opnieuw te ontdekken, zonder mezelf te hoeven veranderen. Door simpelweg de mindset en emotionele welzijn aan te pakken, heb ik een nieuw pad naar geluk en vrijheid gevonden.

Sandra
Cliënt
Mobirise Website Builder

Tessa, na jarenlang te genieten van een deugddoende massages voor lichaam en geest, bleef mijn lichaam spartelen om boven water te blijven. Op dat moment sprak jij over het PRM-traject. Het werd een zwaar traject met de nodige confrontaties. Gelukkig kon ik op jou rekenen met goede ondersteuning en begeleiding. Ik leerde mezelf nog meer kennen, zowel van binnen als van buiten, toch op een andere manier. Het ging met ups en downs. Ik verkreeg vele bruikbare inzichten en tips om toe te passen in het dagelijkse leven. Hiervoor kreeg ik meer inzicht in mijn body & mind. Ik leerde hoe belangrijk het is om te luisteren naar je eigen lichaam, die eigen grenzen te stellen en te bewaken. En we gaan de goede kant op, dank je Tessa!

Nu een jaar na het traject ben ik van mijn pijn verlost! Ik zit nog met spanningen, maar die voel ik enkel als ik kom voor een therapeutische massage. Verder heb ik er geen klachten meer van. Ik sta sterker in mijn schoenen en zet mezelf nu altijd op nummer 1. Ookal kom ik soms nog in stressvolle perioden of moeilijke momenten in mijn leven, kan ik er gemakkelijker mee om en komt mijn pijn niet meer terug. Ook op de oefeningen kan ik nog altijd terugvallen op het online-platform als dat nodig is en dat helpt me echt vooruit!

K.
Cliënt
Full option

Wat ?

Wat dit Full Option traject bevat:

 • 3 sessies van 2u massagetherapie 
 • 4 sessies psychotherapie
 • 3 sessies Brain Coaching
 • 3 sessies hormoon coaching 
 • OF 3 sessies voedingstherapie 
 • Toegang tot online platform met veel tips, oefeningen, tricks, video's en meer! 
 • 2 handige werkboeken

Wat haal jij uit elke sessie?

 • 6u massagetherapie
  Coördinatie verbeteren tussen de spieren, triggerpoints uitschakelen of resetten, spierblokkades opheffen, zenuwstelsel of nervus vagus kalmeren, diafragma verspoelen, adrenaline en cortisol naar beneden brengen, immuunsysteem versterken, leren vanwaar pijn nu echt vandaan komt
 • 4u psychotherapie
  Persoonlijke kenmerken ontdekken, onderdrukte emoties aanpakken, emoties leren voelen, stress reductie
 • 3u brain coaching
  Connectie met je lichaam verbeteren, balans in jouw neurotransmitters, EFT-technieken om het zenuwstelsel te kalmeren en emoties te reguleren, belemmerende overtuigingen ombuigen
 • 3u hormoon coaching of voedingstherapie 
  Stabiele bloedsuiker, voldoende eiwitten, voedingssupplementen voor hormoonbalans, herstel van de darmen, glucose en vetverbranding, ontsteking in het lichaam aanpakken door voedingsaanpassingen.

No Code Website Builder